top of page

Sitä harva tietää...

Mutta, mestarin - jalanjäljissä vaan mennään....  Nykyäänkin....

Ida Rolf & Rolfing® rakenneintegraation historia
Ida Rolf
Vuonna 1920 Ida Pauline Rolf väitteli tohtoriksi. biokemiassa Columbian yliopiston lääkärien ja kirurgien Collegesta. Huolimatta vastustuksesta, jota hän kohtasi naisena tieteen alalla, hän lisäsi tietoa kehosta tutkimalla orgaanista kemiaa Rockefeller Institutessa.

Hän halusi löytää ratkaisuja omiin terveysongelmiinsa sekä kahden poikansa terveysongelmiin, ja hän vietti monia vuosia opiskellessaan ja kokeillessaan erilaisia ​​parantamis- ja manipulointijärjestelmiä.

Suurimman osan elämästään hän oli kiinnostunut ja tutki monia vaihtoehtoisia hoitomuotoja, mukaan lukien homeopatia, osteopatia, kiropraktiikka ja jooga. Ajatus, että oikea kohdistus, fysiologinen toiminta ja anatominen rakenne liittyvät toisiinsa, on monien näiden parantamismenetelmien perusta.

Tohtori Rolf oli samaa mieltä siitä, että keho toimii parhaiten, kun luusegmentit ovat oikeassa linjassa. Hän lisäsi havaintonsa, että pysyvä linjaston paraneminen ja yleinen hyvinvoinnin tunne vaativat lähempää tarkastelua painovoiman vaikutuksista kehoomme. Hän uskoi, että rakenteen epätasapaino asetti vaatimuksia kehon läpitunkevalle pehmytkudosverkostolle: lihaksille, faskialle, jänteille ja nivelsiteille, mikä loi kompensaatioita koko kehon rakenteeseen.

Tohtori Rolf esitti tämän perustavanlaatuisen kysymyksen: "Mitä ehdot on täytettävä, jotta ihmiskehon rakenne organisoituisi ja integroituisi painovoimaan niin, että koko ihminen voi toimia optimaalisesti ja taloudellisimmin?"

Hänen elämäntyönsä oli omistettu tälle tutkimukselle, joka johti pehmytkudosten manipulointi- ja liikekasvatusjärjestelmään, jota kutsumme nykyään Rolfingiksi®. Välittääkseen työtään muille ja tehdäkseen koulutusprosessin saavutettaviksi hän kehitti tarkoituksenmukaisen kymmenen istunnon sarjan, joka tuli tunnetuksi Ten Series -nimellä.

Tohtori Rolfia pidetään edelleen edelläkävijänä ja johtajana pehmytkudosten manipuloinnin ja liikekasvatuksen alalla.

Hänen kuolemastaan ​​vuonna 1979 83-vuotiaana Rolf Institute® of Structural Integration on jatkanut hänen työnsä jakamista sertifioimalla Rolfers™- ja ​​Rolf Movement® -harjoittajia, tukemalla tutkimusta ja rakentamalla hänen inspiraatiotaan. Nykyään maailmassa on yli 1 950 Rolfers™- ja ​​Rolf-liikkeenharjoittajaa.

"Tämä on Rolfingin evankeliumi:
Kun kroppa alkaa toimia kunnolla,
painovoima voi virrata läpi.
Sitten, spontaanisti, keho parantaa itsensä."

~ Ida P. Rolf

Kuva tohtori Rolfista: David Kirk-Campbell, Certified Advanced Rolfer™

Tri Iida Rolf.jpg

Puhelin

041 4830 920

Sähköposti

Some

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Instagram
bottom of page