top of page
wallpaperflare.com_wallpaper (2).jpg
Hiko21 - Mainos - Kreikka2 - 26.4.2023.jpg

Kreikan 5 hierontaa

Afrodite, Apollon, Dionysos, Hera, Zeus

hoitavaa ja rentouttavaa hierontaa sinulle tehtynä.

Perinteistä klassista, urheiluhierontaa, syvähierontaa, triggerkäsittelyä, rentouttavaa hierontaa sekä tarvittaessa akupunktiota sähköllä.

Mikäli varaamasi ajan jälkeen ei heti ole varausta,

voidaan hierontaa jatkaa, vapaana olevan ajan ja tilanteen mukaan. 

Hieronnat soveltuvat parhaiten iltaisin

klo 18:00 - 22:00 ajankohtaan. 

Ajat on varattavissa Timmasta sarjakortti-aikana

linkki               , tai 041 4830 920 puh/txt/whatsapp

Hoitavaa ja rentouttavaa

Hera.png

Hera oli varsinkin naisille Kreikan tärkeimpiä jumalattaria

Hera (m.kreik. Ἥρα) on avioliiton ja aviollisen rakkauden, hedelmällisyyden ja synnytyksen jumalatar antiikin Kreikan mytologiassa. Hera on Zeuksen sisar ja vaimo. Hera vainosi Zeuksen rakastajattaria ja yritti tappaa Herakleenkin, sillä Zeus oli Herakleen isä, mutta Hera ei ollut tämän äiti. Hera lähetti vastasyntyneen Herakleen luokse kaksi käärmettä tappamaan hänet, mutta Herakles katkaisi käärmeiden päät. Heran lapsia ovat muun muassa sodanjumala Ares ja sepäntaidon ja tulen jumala Hefaistos. Heran tunnuseläin on lehmä. Hera kuvattiin usein majesteettisena naisena päässään seppele tai diadeemi. Hänen vastineensa roomalaisessa mytologiassa oli Juno.

Heran palvomiseen pyhitetty temppeli on nimeltään Heraion. Heran merkittävin kulttipaikka oli Samoksen saarella sijainnut Heraion.[1] Sen arkeologinen kohde on nykyisin Unescon maailmanperintökohde.[2] Toinen merkittävä Heran temppeli oli Olympian Heran temppeli.

Hieronta

Afrodite

Apollon

Dionysos

Hera

Zeus

Min

60

75

90

120

180

85

105

120

155

225

Maksetaan paikanpäällä, ennen hierontaa

Tervetuloa   

Kaikki tietävät että hieronta rentouttaa lihaksia ja mieltä. Hieronnalla on kuitenkin myös muita terveysvaikutuksia. Nämä ovat kahdeksan syytä miksi varata aika hierojalle heti eikä huomenna.

Hieronnan voidaan perustellusti sanoa olevan yksi ihmiskunnan vanhimmista hoitomenetelmistä.Vanhimmat merkinnät hieronnasta tulevat kiinalaisista kirjoituksista, joiden oletetaan olevan peräisin niinkin kaukaa kuin 2700 eKr. Hieronta tulee esille niin kreikkalaisessa tarustossa kuin egyptiläisissä, persialaisissa ja japanilaisissa lääketiedettä kuvaavissa historiallisissa kirjoituksissakin. Turha unohtaa myöskään että Roomalaiset keisarit ja lääkärit arvostivat hieronnan suotuisia vaikutuksia mitä moninaisimpiin sairauksiin.

1) Masennus ja ahdistus

Hieronnalla voi olla positiivisia vaikutuksia masennukseen ja ahdistukseen. Hieronta vähentää kehossa stressihormoni kortisolin määrää, nostaa mielialaa ja vähentää usein myös verenpainetta. Hieronnan uskotaan nostavan myös kehon serotoniinin määrää ja näin auttavan masennukseen. Serotoniini on mielialahormoni, jonka vajaus ilmenee alakulona, apatiana, masennuksena ja kroonisena väsymyksenä.

2) Kivun lieventäjä

2011 tehdyn amerikkalaistutkimuksen mukaan hieronta auttoi kivuista kärsiviä ihmisiä tuntemaan olonsa paremmaksi ja toimimaan tehokkaammin verrattuna henkilöihin jotka eivät käyneet hierottavana. Hieronnan uskotaan lieventävän myös kehon jäykkyyttä ja helpottavan kehon liikkuvuutta ihmisillä jotka kärsivät nivelrikosta.

3) Unen laadun parantaja

Useiden tutkimusten perusteella hieronnan on todettu parantavan unen laatua. Hieronnan vaikutukset linkittyvät mielen delta-aaltoihin, jotka puolestaan ovat yhteydessä syvään uneen.

4) Immuunisysteemin vahvistaja

Hieronnan epäillään vaikuttavan parantavasti myös immuunijärjestelmän toimintaan. Tämän arvellaan johtuvan siitä että hieronta vapauttaa ihmisessä sairauksia parantavia valkoisia verisoluja.

5) PMS-oireiden lievittäminen

Erään tutkimuksen mukaan hieronta saattaa lievittää naisten kuukausittaisia PMS-oireita, kuten kehon turvotusta, kipuja ja mielialanvaihteluita.

6) Aivojen toiminnan tehostuminen

Vuonna 1996 tehdyssä Touch Research Instituten tutkimuksessa todettiin että koehenkilöt joille tehtiin 15 minuuttia kestänyt hieronta, suorittivat sen jälkeen matemaattisista tehtävistä koostuneen testin paremmin ja nopeammin kuin koehenkilöt joille ei tehty hierontaa.

7) Päänsärkyjen parantaminen

Säännöllinen hieronta saattaa auttaa ihmisiä jotka kärsivät usein päänsäryistä ja migreeneistä. Useat tutkimukset vahvistavat että hieronta vähentää kipua ihmisillä jotka kärsivät jännityspäänsäryistä ja niska-hartiaseudun lihasten särystä.

8) Kauneusvaikutukset

Women`s health- lehden haastatteleman ihonhoitoexpetin Kimara Ahnertin mukaan hieronta nopeuttaa verenkiertoa, joka puolestaan kiinteyttää löysää ihoa ja lisää elinvoimaa tylsään ihoon sekä latteisiin hiuksiin. Kasvojen verenkierron lisäämistä varten et tarvitse edes hierojaa: voit hieroa itse kasvolihaksiasi ja päänahkaasi pyörivin sormiliikkein muutama minuuttia päivässä. Näin saat veren kiertämään kasvoissasi, eikä jännitys keräänny kasvojesi alueelle.

Hieronta poistaa triggereitä lihaksen pinnasta sekä lihassyiden tasolta ja lihas saadaan elinvoimaisemmaksi ja voimaa tuottavammaksi.  Vaikutus on noin 20 - 30 %.

Muhkurat esim sisäreidessä eivät ole selluliittia, mikäli olisivat selluliittia, niin rasvaa painamalla ei tule tai syntyisi kipua.   Kipu "ryyni, herne, manteli tai suuremmalle alalle", tulee

juurikin tirggeröityneestä lihaksen pinnasta, mikä tarkoittaa hapetuksen alenemaa ja heikentynyttä lymfanesteen kiertoa alueella.   Muutama voimakkaampi hierontakerta sulattaa triggeröityneen lihaskudoksen sekä poistaa kipua alueelta.  Samalla myös voiman tuotto lihaksessa paranee ja kauneusvaikutukset näkyvät. 

Selluliitti on faskiakerroksessa, ihon kalvorakenteen päällä. ns "ihonalaiskudoksessa".

 

Ihon rakenne - 2015.png
deep faskia.png

Ihonalaiskudos, missä on rasvakerros. "Selluliittikerros".

Deep fascia = Kalvorakenne, missä on kalvoja ja hyoluraanihappoa, (hyoluraanihappo on ihon ja kehon oma "voiteluaine" mikä muodostuu kehossamme ja liittyy kalvorakenteeseen.)  mikä auttaa ihoa liikkumaan suhteessa lihaksiin.  

Muscle = lihaksisto. Lihakset ovat omissa kalvoissaan "pussissa".

Ihmisen ikääntyessä muodostuu lihaksiin myös rasvaa. 

Mikäli haluat vähentää lihaksissa olevaa rasvaa, tulee sinun kuormittaa treenata lihasta ja venytellä lihasta jotta lihakseen varastointunut rasva vähenee, kuormituksen myötä. 

Kokonaisrasva % on hyvä olla kartalla, sillä  1 kg rasvaa on

9.000 kcal varastointuneena kehoon, eri paikkoihin.

10 kg ylimääräistä rasvaa = 90.000 kcal

20 kg = 180.000 kcal

30 kg = 270.000 kcal

40 kg = 360.000 kcal

50 kg = 450.000 kcal  jne. 

Suosittelen PMI painoindeksin pitämistä normaalissa ja jos painoa alkaa kertymään niin,  kiinnittämään ruokailuun ja energiankulutustasoon huomiota. 

Hermosto on kehosi tärkein viestintäverkko. Yhdessä hänen kanssaan endokriininen järjestelmä, se hallitsee ja ylläpitää kehosi erilaisia ​​toimintoja. Lisäksi se auttaa sinua kommunikoimaan ympäristön kanssa.

Hermosto koostuu hermojen ja hermosolujen verkostosta, joka kuljettaa viestejä aivoihin ja selkäytimeen sekä muuhun kehoon ja niistä pois.

Hermo on kuitukimppu, joka vastaanottaa ja lähettää viestejä kehon ja aivojen välillä. Viestejä lähettävät kemialliset ja sähköiset muutokset soluissa, joita kutsutaan teknisesti hermosoluiksi ja jotka muodostavat hermoja.

Kuinka monta näistä hermoista kehossasi on? Vaikka kukaan ei tiedä tarkasti, on turvallista sanoa, että ihmisillä on satoja hermoja – ja miljardeja hermosoluja! - pään yläosasta varpaiden kärkiin.

Lue lisää saadaksesi lisätietoja vaurioituneista ja nimetyistä aivo- ja selkäydinhermoista sekä siitä, mistä hermosolut koostuvat, sekä hauskoja faktoja hermostostasi.

Sisältö

Hermot kehossa

Hermoston organisaatio

Hermostossasi on kaksi jakoa:

 • Keskushermosto (CNS): Keskushermosto on kehon komentokeskus ja koostuu aivoista ja selkäytimestä. Aivot ovat suojassa kallosi sisällä, kun taas nikamasi suojaavat selkäydintäsi.

 • Perifeerinen hermojärjestelmä (PNS): PNS koostuu hermoista, jotka eroavat keskushermostostasi. Hermot ovat nippuja aksoneja, jotka toimivat yhdessä lähettääkseen signaaleja.

PNS voidaan jakaa edelleen sensorisiin ja motorisiin osiin:

 • Sensorinen jakautuminen välittää tietoa kehostasi ja kehosi ulkopuolelta keskushermostoon. Tämä voi sisältää esimerkiksi kipua, hajua ja näköä.

 • Moottoriosasto vastaanottaa signaaleja CNS:stä, jotka aiheuttavat toiminnan. Nämä toimet voivat olla vapaaehtoisia, kuten käden liikuttaminen, tai tahattomia, kuten lihasten supistuksia, jotka auttavat kuljettamaan ruokaa ruoansulatuskanavan läpi.

Aivohermot

Kraniaalihermot ovat osa PNS:täsi. Sinulla on 12 paria aivohermoja.

Aivohermoilla voi olla sensorisia toimintoja, motorisia toimintoja tai molempia. Esimerkiksi:

 • Hajuhermolla on aistitoiminto. Aivot välittävät tietoa hajuista.

 • Perimotorisella hermolla on motorinen toiminto. Hallitsee silmiesi liikkeitä.

 • Kasvohermolla on sekä sensorinen että motorinen toiminta. Se välittää makuaistimuksia kielestäsi ja ohjaa myös joidenkin kasvojen lihasten liikettä.

Kraniaalihermot ovat peräisin aivoista ja kulkevat ulospäin kohti päätäsi, kasvojasi ja kaulaasi. Poikkeuksena on vagushermo, joka on pisin aivohermo. Se liittyy moniin kehon osiin, mukaan lukien kurkku, sydän ja ruoansulatuskanava.

Selkäydinhermot

Selkäydinhermot ovat myös osa PNS:täsi. Ne irtoavat selkäytimestäsi. Sinulla on 31 paria selkäranka. Ne luokitellaan selkärangan alueelle, johon ne on kytketty.

Selkäydinhermoilla on sekä sensorinen että motorinen toiminta. Tämä tarkoittaa, että he voivat myös lähettää aistinvaraista tietoa keskushermostoon sekä lähettää komentoja keskushermostosta kehosi reuna-alueille.

Selkäydinhermot liittyvät myös dermatomeihin. Dermatooma on tietty ihoalue, jota palvelee yksi selkäydinhermo. Kaikki selkäydinhermosi yhtä lukuun ottamatta välittävät aistitietoa tältä alueelta takaisin keskushermostoon.

Joten kuinka monta hermoa yhdessä?

Kehossasi on useita satoja ääreishermoja. Monet aistihermot, jotka saavat aikaan ihon ja sisäelinten tunteen, sulautuvat yhteen muodostaen kallo- ja selkäydinhermojen aistihaaroja.

Kallo- ja selkäydinhermojen motoriset osat on jaettu pienempiin hermoihin, jotka jakautuvat vielä pienempiin hermoihin. Siten yksi selkäydin- tai kallohermo voidaan jakaa mihin tahansa 2-30 ääreishermoon.

Mikä tekee hermosolun?

Neuronisi työskentelevät johtamalla hermoimpulsseja. Niissä on kolme osaa:

 • Soluvartalo: Kuten muutkin kehosi solut, tämä alue sisältää erilaisia ​​solukomponentteja, kuten ytimen.

 • Dendriitit: Dendriitit ovat solurungon laajennuksia. Ne vastaanottavat signaaleja muilta hermosoluilta. Dendriittien määrä neuronissa voi vaihdella.

 • Aksoni: Aksoni poistuu myös solurungosta. Se on yleensä pidempi kuin dendriitit ja kuljettaa signaaleja pois solurungosta, missä muut hermosolut voivat vastaanottaa ne. Aksonit on usein päällystetty aineella nimeltä myeliini, joka auttaa suojaamaan ja eristämään aksoneja.

Aivosi sisältävät noin 100 miljardia neuronia (vaikka eräs tutkija väittää, että luku on lähempänä 86 miljardia).

Mitä hermot tekevät?

Joten miten neuronit tarkalleen toimivat? Tutkitaan yhtä neuronisignaalityyppiä alla:

 • Kun hermosolut antavat signaalin toiselle neuronille, sähköinen impulssi lähetetään aksonin pidempää pituutta pitkin.

 • Aksonin lopussa sähköinen signaali muunnetaan kemialliseksi signaaliksi. Tämä johtaa välittäjäaineiksi kutsuttujen molekyylien vapautumiseen.

 • Välittäjäaineet muodostavat sillan synapsiksi kutsutun aukon seuraavan hermosolun aksonin ja dendriittien välillä.

 • Kun välittäjäaineet sitoutuvat seuraavan neuronin dendriitteihin, kemiallinen signaali muunnetaan takaisin sähköiseksi signaaliksi ja kulkee hermosolun pituuden.

Hermot koostuvat aksoniryhmistä, jotka toimivat yhdessä helpottaen kommunikaatiota keskushermoston ja PNS:n välillä. On tärkeää huomata, että "perifeerinen hermo" viittaa itse asiassa PNS:ään. Keskushermoston aksonikimppuja kutsutaan "trakteiksi".

Jos hermot ovat vaurioituneet tai eivät anna signaalia kunnolla, voi ilmetä neurologinen häiriö. Neurologisia häiriöitä on monenlaisia ​​ja niillä on monia eri syitä. Jotkut saatat olla tuttuja:

 • epilepsia

 • Multippeliskleroosi

 • Parkinsonin tauti

 • Alzheimerin tauti

Onko pituudella väliä?

Aksonihermosolujen pituus voi vaihdella. Jotkut voivat olla melko pieniä, kun taas toiset voivat olla korkeintaan yksi metri pitkä.

Samoin hermot voivat vaihdella kooltaan. Kun PNS haarautuu, hermosi taipumus kutistua.

Iskias on hermo suurin hermo hänen kehossaan. Se alkaa alaselästä ja kulkee aina jalkasi kantapäähän asti.

Olet ehkä kuullut iskias-nimisestä tilasta, jossa tuskallinen tunne säteilee alaselästäsi ja jaloistasi. Tämä tapahtuu, kun iskiashermo on puristettu tai ärtynyt.

Hauskoja faktoja hermostosta

Jatka lukemista alla saadaksesi muutamia nopeampia hauskoja faktoja hermostostasi.

1. Sähköiset hermoimpulssit voidaan mitata

Itse asiassa hermoimpulssin aikana netto muuttuu noin 110 millivolttia se esiintyy aksonikalvon poikki.

2. Hermoimpulssit ovat nopeita

Ne voivat kulkea nopeuksilla jopa 100 metriä sekunnissa.

3. Neuronit eivät ole alttiina solujen jakautumiselle

Tämä tarkoittaa, että jos ne tuhoavat ne, en voi korvata niitä. Tämä on yksi syistä, miksi hermostovauriot voivat olla niin vakavia.

4. Et itse asiassa käytä vain 10 prosenttia aivoistasi

Aivosi on jaettu eri osiin, joista jokaisella on eri tehtävät. Näiden toimintojen yhdistäminen auttaa meitä havaitsemaan sisäisiä ja ulkoisia ärsykkeitä ja reagoimaan niihin.

5. Aivosi kuluttavat paljon energiaa

Aivosi painavat noin kolme kiloa. Tämä on vähän verrattuna kehon kokonaispainoon, mutta Smithsonian Instituten mukaan aivosi saavat 20 prosenttia hapen saannista ja verenkierrosta.

6. Kallosi ei ole ainoa asia, joka suojaa aivojasi

Erityinen veri-aivoeste estää veren haitallisten aineiden pääsyn aivoihin.

7. Sinulla on monia välittäjäaineita

Siitä lähtien, kun ensimmäinen välittäjäaine löydettiin vuonna 1926. yli 100 aineet osallistuvat signaalin siirtoon hermojen välillä. Pari, jotka saatat tuntea, ovat dopamiini ja serotoniini.

8. Mahdolliset menetelmät hermoston vaurioiden korjaamiseksi ovat erilaisia

Tutkijat työskentelevät kovasti kehittääkseen tapoja korjata hermostovaurioita. Jotkut menetelmät voi sisältää mutta eivät rajoitu kasvua edistävien solujen, spesifisten kasvutekijöiden tai jopa kantasolujen täydentämiseen hermokudoksen regeneraation tai korjauksen edistämiseksi.

9. Vagushermon stimulointi voi auttaa epilepsiassa ja masennuksessa

Tämä saavutetaan käyttämällä laitetta, joka lähettää sähköisen signaalin vagushermoon. Tämä puolestaan ​​​​lähettää signaaleja tiettyihin aivojen osiin.

Vagushermojen stimulaatio voi auttaa vähentämään kohtausten määrää ihmisillä, joilla on jonkinlainen epilepsia. Se voi myös ajan myötä parantaa masennuksen oireita ihmisillä, joiden masennus ei ole reagoinut muihin hoitoihin. Sen tehokkuutta on arvioitu myös päänsäryn ja nivelreuman kaltaisissa sairauksissa.

10. Rasvakudokseen liittyy useita hermoja

2015 tutkimus hiirillä, joita käytettiin rasvakudosta ympäröivien hermosolujen visualisointiin. Tutkijat ovat havainneet, että näiden hermojen stimulaatio edistää myös rasvakudoksen hajoamista. Lisätutkimusta tarvitaan, mutta tällä voi olla vaikutuksia sairauksiin, kuten liikalihavuuteen.

11. Tiedemiehet ovat luoneet keinotekoisen aistihermon

Kulku järjestelmä osaa kerätä tietoja käytetystä paineesta ja muuntaa ne sähköpulsseiksi, jotka voidaan integroida transistoriin.

Tämä transistori vapauttaa sitten sähköimpulsseja kuvioissa, jotka ovat yhdenmukaisia ​​neuronien synnyttämien kuvioiden kanssa. Tutkijat voisivat jopa käyttää tätä järjestelmää liikuttamaan torakan jalan lihaksia.

Lopputulos

Kehossasi on satoja hermoja ja miljardeja hermosoluja.

Hermosto on jaettu kahteen osaan - CNS ja PNS. Keskushermostoon kuuluvat aivot ja selkäydin, kun taas PNS koostuu hermoista, jotka eroavat keskushermostosta ja kehosi reuna-alueille.

Tämä valtava hermojärjestelmä toimii yhdessä viestintäverkkona. Aistihermot välittävät tietoa kehostasi ja ympäristöstäsi keskushermostoon. Samaan aikaan keskushermosto integroi ja käsittelee nämä tiedot lähettääkseen viestejä siitä, kuinka reagoida motorisiin hermoihin.

bottom of page