Trikkeri tohtori.png

trikkeri

Tuo pehmytkudoksen pikku jättiläinen joka voi olla hipihiljaa, passiivinen, aktiivinen, heijsteinen ja niin äreän kipeä kun aktiiviseksi heittäytyy. 

miten väistellä trikkereitä?

7dc3a2a69903241957219a9da612aab9c16d72dc
ecolomega-kalaoljy-maust_850x850.jpg

Kirjallisuuden mukaan, trikkerien syntymekanismiin vaikuttaa tietyt asiat. Näistä osa on ruokaan, vitamiineihin, veriarvoihin sekä lihaskuntoon ja rasituksen määrään liittyviä. 

Näitä kriittisiä ravintoaineita ovat vesiliukoiset vitamiinit B1, B6, B12, C ja foolihappo. D-vitamiinin puutteella on myös merkittävä rooli krooninen kipu. Mineraalit kalsium, rauta, magnesium, kalium ja sinkki ovat myös kriittisen tärkeitä, sekä rasva-aineenvaihduntaan liittyvät LDL ja HDL arvot ollessa hyvät, trikkereitä esiintyy vähemmän ja taas vastaavasti jos arvot ovat matalat tai heikot trikkeri herkkyys ja esiintyvyys lisääntyy. 

Monissa tapauksissa ongelma ei välttämättä ole riittävä vitamiinien ja mineraalien saanti, mutta kuluttavat muita aineita, jotka aiheuttavat niiden eliminaation. Tupakointi tuhoaa C-vitamiinin. Alkoholi, antasidit ja teessä oleva tanniini heikentävät vitamiinin imeytymistä B1. Antasidit voivat myös vaikuttaa kalsiumin ja foolihapon imeytymiseen. Oraalinen

ehkäisyvalmisteet jättävät sinut puutteelliseksi C- ja B6-vitamiinista, samoin kuin tuberkuloosilääkkeet

ja kortikosteroidit. Kofeiinin kulutus ylläpitää myös Trikkerpisteitä.

Ole myös varovainen hyvän asian liioittelusta. Liian paljon C-vitamiinia tai foolihappoa voi toimia estävästi B12 vitamiinia kohtaan. Mineraalien, kalsiumin, magnesiumin, raudan ja kaliumin pitoisuuksien on oltava riittävä lihasten normaaliin toimintaan. Kalsiumionien vaihto on osallistuu suoraan lihassyiden supistumiseen ja rentoutumiseen. Magnesium tarvitaan yhdessä kehon kalsiumin käytön ja alhaisen kalsiumpitoisuuden kanssa magnesiumiin liittyy lihasten yliärsytettävyys (mukaan lukien nykiminen, kouristukset, kipu ja kipu ja kipu) ja heikkous.

 

Rauta antaa lihaskudokselle mahdollisuuden käyttää veren toimittamat ravinteet ja happi. Raudalla on myös rooli sääntelyssä ruumiinlämpö. Ihmiset, joilla on riittämätöntä rautaa, saattavat tuntea kylmän suurimman osan ajasta.

Liikaa rautaa on kuitenkin yhtä huono kuin liian vähän, joskus johtaa ihoon värimuutokset, sydänsairaudet ja hidas toipuminen aivohalvauksesta. Kaliumpuutos vaikuttaa sydämen lihasten ja muiden sileiden lihasten toimintaan

Lihasten voimaketjussa voi olla niin passiivisia, aktiivisia ja säteileviä trikkereitä. Mikäli voimanpuutosta esiintyy voimaketjussa, löytyy yleensä erivaiheisia trikkereitä voimaketjussa. 

Trikkereiden hoitaminen pois näyttäisi ottavan aikaa noin 3 - 8 viikkoa.  Samaan aikaan, tulee seurata myös veriarvoja ja täällä tapahtuvia muutoksia, mitä tulee vitamiinien ja ruokaan liittyvien asioiden kautta.  Kehonhuolto on siten pitkäjänteistä tekemistä, missä veriarvot ohjaa tietyllä tapaa lihaksiston kuntoa ja kipuherkkyyttä.   Oman lisänsä tähän tekee sitten harjoittelun tai työn tuoma rasitus. 

Tähän liittyen kehitinkin HiKO21.com  "Hivenaineet KOhilleen 21" ohjelman, mikä lähtee alkuarvoista ja lihasten yleistilan lähtötilanteena.   

Hieronta ja lihasten aukominen sekä hoitaminen vaikuttaa ja edistää yleisvointia.  Hieronta on luonteeltaan ylläpitävää hoitamista.  Yleensä 1-2 hierontatuntia/viikko on riittävästi normaalitilanteessa. 

Mikäli halutaan lihasten näkökulmasta parantaa tilannetta, tulee ruokailuun, vitamiineihin ja veriarvojen muutoksiin kiinnittää huomiota. Ensinnäkin siten, että veriarvot saadaan "hyvälle tasolle" ja ylläpidetään hyviä arvoja.  Ja vasta tämän jälkeen tarkastella harjoittelua ja työn tuomaa rasitusta ja kuormaa.    Mikäli toimii toisinpäin, lihaskivut vain jatkaa vahvistumistaan ja yleisvoinnin kehittyminen ei ole positiivisessä muutoksessa kulkevaa. 

Keho on siten monipuolinen kokonaisuus, missä kaikki vaikuttaa kaikkeen ja kunnossa olevaa kehoa voi myös rasittaa vailla kiputilojen kehittymistä. Rauhallinen venyttely on lihakselle tärkeää, jotta sarkoomit venyyntyvät myös täyteen

pituuteensa. Venyttely parantaa lihaksessa aineenvaihduntaa ja täten parantaa lihaksen hapen tasoa kudoksessa. 

Tähän kehitinkin HiKo21 paketin, missä läpikäydään hieronnan yhteydessä tietyt seikat päivittäiseen elämiseen liittyen. Ruokailu, vitamiinit, venyttelyt, rasitus ja kuorma sekä lepo. Lisäksi viikkokalenteriin tulee hieronta mukaan millä ylläpidetään lihaksistön tilaa ja hyvää kivutonta vointia. 

Alkuvaiheen verikokeet ja lähtötilanteen selvittäminen, 2 kuukauden päästä seuraava verikoe, missä nähdään lyhyen aikajanan muutokset. Tästä 6 kuukauden päästä seuraava verikoe. 

 

ferroforte-bc-500-ml-042018-642830000479
MagneCit_100_tabl.png
90-d9d2e7fc_orig.jpg

Lisäksi viikoittain 2 tuntia plinttiaikaa hierontana

Kaikki tämä kuukausihinnalla   600 eur/kk

Tai viikkomaksulla 139 eur/viikko

Tervetuloa

Hiko21.com

Koulutettu hieroja Markku J

041 4830 920

Herttoniemi

​​

Markku 25.jpg

Puhelin

041 483 0920

Email 

seuraa

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Instagram